ΑΥΡΑ-ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: το κοινό ψηφίζει για περιβαλλοντικές δράσεις σε τρία δάση μέχρι τις 31 Μαΐου

0
12

avra-dasi-arcturos-99978Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της CocaCola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, συνεχίζει για 5η χρονιά το διεθνώς βραβευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», προσκαλώντας το κοινό να επιλέξει ψηφίζοντας online τις τρεις φετινές περιβαλλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν.

Η ψηφοφορία διαρκεί έως τις 31  Μαΐου στη σελίδα του  ΑΥΡΑ στο Facebook www.facebook.com/avragreen.gr  και στο επίσημο website του ΑΥΡΑ www.avragreen.gr και το κοινό καλείται να ψηφίσει μία έως τρεις από τις συνολικά δέκα προτεινόμενες δράσεις.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ επενδύοντας με συνέπεια και συνέχεια στη διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευσης της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, υλοποιεί, εδώ και πέντε χρόνια, με σταθερό συνεργάτη την ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα». Το πρόγραμμα αποτελεί ορόσημο για τα δεδομένα της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω σημαντικά αποτελέσματα:

*  φύτευση 29.140 δέντρων σε 7 περιοχές της Ελλάδας

*  καθαρισμοί 7 περιαστικών δασών, συλλέγοντας 17.6 τόνους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικής ύλης

*  ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση 65.800 μαθητών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δάσος, πηγή νερού και ζωής»

Αναζητώντας, και φέτος, περιοχές στην Ελλάδα όπου το περιβάλλον έχει πληγεί ή απειλείται σοβαρά η χλωρίδα και η πανίδα και έχει διαπιστωθεί η ανάγκη φροντίδας της φύσης και δημιουργίας συνθηκών προστασίας και ανάπτυξης πρασίνου, το ΑΥΡΑ κατέληξε μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε δέκα προτάσεις περιβαλλοντικών δράσεων.

Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν στις ακόλουθες περιοχές της χώρας μας : Δράμα, Σέρρες, Φλώρινα, Πίνδος (όρος Βέρνο), Καρδίτσα, Σκιάθος, Αγρίνιο, Καλάβρυτα, Πάρνηθα, Πεντέλη.

Στόχος του ΑΥΡΑ είναι να συμβάλλει ενεργά στην αναζωογόνηση περιοχών που έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας, στην προστασία του πρασίνου στη χώρα μας, καθώς και στην ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών ώστε όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση ως προς την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Η τελική επιλογή των φετινών τριών περιβαλλοντικών δράσεων, που θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουνίου στο site του ΑΥΡΑ και η υλοποίηση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί   μέχρι το τέλος του 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.facebook.com/avragreen.gr και το ανανεωμένο διαδραστικό website: www.avragreen.gr

Σχόλια