Σκουριές: νέα επεισόδια – Εννέα τραυματίες

0
4

travmaties-epeisodia-skouries-99798Συνολικά εννέα άτομα, οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Χαλκιδική.

Οι τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς τραυματίστηκαν από σκάγια και μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Οι τρεις πήραν εξιτήριο, ενώ ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι στις Σκουριές και στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Ένας εκ των κατοίκων καταγγέλλει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι μονάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι «οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου» και κάλεσε «όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας».

Σήμερα οι κάτοικοι θα συναντηθούν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας.

Σχόλια