Ο Σαμαράς ηγείται της πολιτικής πυροπροστασίας – Σύσκεψη ενόψει αντιπυρικής περιόδου

0
6

pyroprostasia-syskepsi-samaras-99848Συνάντηση με αντικείμενο την πυροπροστασία στη χώρα μας ενόψει αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συναρμόδιων υπουργών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων και υπουργείων για την προστασία των δασών και τόνισε ότι θα είναι πολύ αυστηρός αν δει αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Επεσήμανε ότι φέτος θα έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και παράλληλα μεγάλη άνοδο του τουρισμού.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει καμπάνια της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και θερμό καλοκαίρι αλλά και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους. Η επιλογή της από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και ταυτόχρονα, και μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και μια βαθιά ανάσα για την οικονομία μας. Η πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας.

Προσωπικά, θα είμαι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσω αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ζητώ από τους πολίτες και τον καθένα χωριστά να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, να προστατεύσει το κοινό μας σπίτι. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μια καμπάνια για το πώς μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Η πολιτεία το οφείλει και θα κάνει το καθήκον της, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει ο καθένας και η κάθε μια από εσάς».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αναφορικά με τις πυρκαγιές και προανήγγειλε νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, μόλις αυτός επιστρέψει από την Κίνα.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα δίπλα και θα συνδράμουν, υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής και όπου χρειαστεί, για να προλάβουν μια δύσκολη περίοδο, από ό,τι αναμένεται” ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως υπάρχει συνεργασία, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα.

Πρόκειται για την τρίτη σύσκεψη για το ζήτημα κατά το τελευταίο διάστημα.

econews

Σχόλια