Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2013: ξεκινούν οι εκδηλώσεις

0
6

eletaen-ekdiloseis-2013-99868Ξεκινούν αύριο Τρίτη 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2013, που θα διαρκέσουν έναν μήνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τους αγώνες της πρώτης ημέρας του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά 5x5 της ΕΛΕΤΑΕΝ που θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 και 21:00 στα γήπεδα 5×5 Planet στην οδό Κλεισθένους 399 στο Γέρακα. Η παρακολούθηση των λεπτομερειών του Τουρνουά γίνεται από το ειδικό microsite που έχει δημιουργηθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ http://www.eletaen.gr/windcup/2013.

Ο εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2013 (GWD2013) διοργανώνονται σε όλον τον πλανήτη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών, που προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος του πλανήτη, που είναι η κλιματική αλλαγή και οι απειλές της στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι παγκόσμιες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, η προθεσμία του οποίου ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου:

http://www.globalwindday.org/photo-competition-discover-the-power-of-wind-energy/

Όλες τις εκδηλώσεις στον πλανήτη μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας του ΑνέμουGWD2013:  http://www.globalwindday.org/

Στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ περιλαμβάνουν, εκτός από τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας και το Τουρνουά 5×5, διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες. Η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό αυτό είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013. Λεπτομέρειες μπορεί να βρεθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.eletaen.gr/drupal/sites/default/files/ekdiloseis/diagonismos_zografikis_GWD2013_01042013.pdf

και στο Facebook

https://www.facebook.com/globalwindday13hellas και

https://www.facebook.com/groups/eletaen/

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων θεατρικά δρώμεναεκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και έκθεση των παιδικών ζωγραφιών.

Οι ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις θα είναι προσπελάσιμες από την σελίδα της Ελληνικής Ημέρας του Ανέμου 2013 ( http://www.eletaen.gr/drupal/content/30 ) και στο Facebook μέσα από τις σελίδες της ΕΛΕΑΤΕΝ ( https://www.facebook.com/groups/eletaen/ ) και της Ελληνικής Ημέρας του Ανέμου (https://www.facebook.com/globalwindday13hellas ). Από τις ίδιες σελίδες μπορούν να αναζητηθούν πληροφορίες και υλικό από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Σχόλια