Το μυστήριο του φωταερίου στην Τεχνόπολις

0
10

fwtaerio-texnopolis-99793Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της εκπαιδευτικής του πολιτικής, εντάσσει  ένα ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μυστήριο του Φωταερίου», στοχευμένο αποκλειστικά σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο και θα πραγματοποιείται  έως το τέλος Ιουνίου.

Το «Μυστήριο του Φωταερίου» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσκαλεί τους μικρούς μας επισκέπτες να ενώσουν τα κομμάτια μιας κατασκευής-παζλ μέσα από ειδικές αποστολές μυστικών πρακτόρων, παιχνίδια ρόλων, παρατηρητικότητας, συνεργασίας, δημιουργικότητας  και γρίφους.

Μια περιπέτεια που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου και  τον τρόπο λειτουργίας του, τα επαγγέλματα που υπήρχαν στο εργοστάσιο, αλλά και τα υλικά που προέκυπταν από την παραγωγική διαδικασία. Να γνωρίσουν την τεχνολογία και τις μορφές ενέργειας του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ταυτόχρονα,  θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια αλληλεπιδρώντας με το βιομηχανικό χώρο και ταξιδεύοντας στο χρόνο.

Μέρες διεξαγωγής του προγράμματος:

18, 25 Μαΐου 2013, 1, 8, 15, 22, 29 Ιουνίου 2013

Για σχολικές ομάδες ηλικίας 5-7 ετών το πρόγραμμα προσφέρεται και τις καθημερινές.

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Κρατήσεις: Τομέας Βιομηχανικού Μουσείου, τηλ. 210 3475535, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, gasmuseum@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Δήμος Αθηναίων

Σχόλια