Την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

0
7

anthokomiki-ekthesi-egainia-99716Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 8 Μαΐου, τα εγκαίνια της 59ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης, η Πρόεδρος, κα Ελευθερία Λιαπάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου.

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό, κ. Τσαυτάρη στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ότι η παρουσία του στα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης δηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στον δυναμικό κλάδο της επιχειρηματικής ανθοκομίας της Ελλάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι βέβαιο ότι ο κλάδος της Ανθοκομίας είναι δυναμικός, οι Έλληνες ανθοκαλλιεργητές είναι ικανοί και δραστήριοι και με την στήριξη του Υπουργείου σας στην ενίσχυση των εξαγωγών των ανθοκομικών ειδών, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος και να έχουμε θετικό ισοζύγιο και προς όφελος της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο χαιρετισμό του, συνεχάρη το Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Γ. Χιωτάκη για τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ χαρακτήρισε το Δήμο Κηφισιάς ως πρωτοπόρο στην υποστήριξη της αειφορίας και πρότυπο ανάπτυξης του περιαστικού περιβάλλοντος.

Επιπλέον πρόσθεσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παραγωγούς ανθέων που καταπιάνονται με αυτή τη δραστηριότητα. Εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τους υποστηρίξουμε. Οι εξαγωγές ανθέων αυξάνονται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Δημιουργήσαμε πολλά σχέδια βελτίωσης, προκειμένου και η παραγωγική, αλλά και η μεταποιητική τους διεργασία να υποστηριχθεί. Κάνουμε ένα μεγάλο Δημοπρατήριο ανθέων στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποστηριχθούν οι εξαγωγές και θέλω να πιστεύω ότι ο κλάδος θα πάει πάρα πολύ καλά».

Σχόλια