Αγνοούμενοι ψαράδες επιβίωσαν για ένα μήνα στον Ειρηνικό πίνοντας βρόχινο νερό

0
5

psarades-kiribati-99643Αλιευτικό σκάφος με σημαία Σαμόα διέσωσε και περισυνέλεξε δυο ψαράδες από το Κιριμπάτι, οι οποίοι επιβίωσαν για ένα μήνα στον Ειρηνικό, τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας βρόχινο νερό.

Οι δυο ψαράδες, ηλικίας 20 και 40 ετών, εντοπίστηκαν σε απόσταση 700 χιλιομέτρων ανοιχτά του Κιριμπάτι. Η μηχανή της βάρκας τους χάλασε ενώ ψάρευαν και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στον ωκεανό.

Οι ψαράδες βρέθηκαν υποσιτισμένοι και σε κακή κατάσταση. Επειδή δεν έβρεχε συχνά, είχαν αρχίσει να πίνουν θαλασσινό νερό, κάτι που εκτιμάται ότι σύντομα θα τους οδηγούσε στον θάνατο.

Αφού ήπιαν αρκετό νερό, οι δυο ψαράδες ζήτησαν από τον καπετάνιο να τους οδηγήσει στο εκκλησάκι του πλοίου, όπου και προσευχήθηκαν για τρείς ώρες για να γιορτάσουν τη διάσωσή τους.

Μετά την περισυλλογή των ψαράδων το αλιευτικό σκάφος «Pacific Princess» άλλαξε την πορεία του και κατευθύνθηκε στο πλησιέστερο λιμάνι, στην Ονιάρα, την πρωτεύουσα των Νησιών του Σολομώντα.

Το 2006 τρείς Μεξικανοί βρέθηκαν στη μέση του Ειρηνικού, εννιά μήνες αφότου ξεκίνησαν με το σκάφος τους για κυνήγι καρχαριών.

Το 1992 δυο άνδρες, επίσης από το Κιριμπάτι, επέζησαν στη θάλασσα για 177 ημέρες πριν το σκάφος τους ξεβραστεί σε ρηχά νερά στη Σαμόα.

econews

Σχόλια