Μεγάλη δενδροφύτευση στη Νάουσα

0
120

dendrofutefsi-naousa-99575Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από τις εργασίες δενδροφύτευσης και καθαρισμού στην κοίτη του ποταμού «Μαρίτσα» στο Ζερβοχώρι. Οι προσεγμένες εργασίες (καθαρισμός από σκουπίδια, θάμνους, κλαδιά κλπ.) έγιναν με την εθελοντική συμμετοχή κατοίκων της κοινότητας, την υποστήριξη του Δήμου Νάουσας και με τη συνεχή επίβλεψη του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργου Βασιλείου.

Η δενδροφύτευση των 300 δένδρων (πλατανομουριές, φλαμουριές, πλατάνια, λιριόδεντρα, λικινδάμβαρες, πλατανοσφένδαμοι κ.ά.) που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012, άρχισε να αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και του ποταμού «Μαρίτσα» σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου από το Α. Ζερβοχώρι μέχρι  την έξοδο στο Π. Ζερβοχώρι, στο σημείο από το οποίο ξεκινούσε η αποξηρανθείσα λίμνη των Γιαννιτσών.

Ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, επισκέφθηκε την περιοχή, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δημιουργώντας έναν πανέμορφο φυσικό πόλο αναψυχής και περιπάτου. Οι εργασίες καθαρισμού και φροντίδας συνεχίζονται καθημερινά, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε απόγευμα το ποτάμι «Μαρίτσα» γίνεται χώρος περιπάτου για τους κατοίκους της περιοχής.

Το ίδιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από τη δενδροφύτευση που έγινε τον Μάρτιο του 2012 σε κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το Δημ. Σχολείο Αγγελοχωρίου από τους μαθητές και τους δασκάλους τους, σε συνεργασία με τη Δημ. Ενότητα Ειρηνούπολης. Στη δημοτική έκταση των τεσσάρων στρεμμάτων, η οποία υιοθετήθηκε από τους μαθητές, τα 60 δένδρα (πλατανομουριές) που φυτεύτηκαν άρχισαν να δημιουργούν έναν ευχάριστο φυσικό πόλο μέσα στην κοινότητα.

Αξίζει να τονιστεί ότι τον τελευταίο χρόνο περισσότερα από 1.500 δένδρα έχουν φυτευτεί σε κοινόχρηστους χώρους της Δημ. Ενότητας Ειρηνούπολης.
Δήμος Νάουσας

Σχόλια