Αυθαίρετα: αντισυνταγματική η τακτοποίηση – Στον αέρα 500.000 πολίτες

1
6

ste-afthaireta-99528Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Όπως μεταδίδει tovima.gr, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν, κατά πλειοψηφία,  αντισυνταγματικό στο σύνολό του τον νόμο 4014/2011.

Η απόφαση αυτή, που θα δημοσιευθεί το επόμενο δίμηνο, ανατρέπει τα δεδομένα για περίπου 500.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ακινήτων, οι οποίοι έσπευσαν να υπαχθούν στον περίφημο νόμο Παπακωνσταντίνου.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιστραφούν τα ποσά που καταβλήθηκαν για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ωστόσο παράγοντες του ΥΠΕΚΑ επισημαίνουν ότι όποια κι αν είναι η απόφαση συμμορφωθούν και θα αναζητήσουν λύσεις.
Η απόφαση

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι ο Ν. 4014/2011 είναι αντίθετος στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος και δεν δέχθηκαν ότι η επιβάρυνση είναι επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική ρύθμιση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Στο παρελθόν οι σύμβουλοι Επικρατείας είχαν αποφανθεί ότι εκτός από την παραβίαση του άρθρου 24, με την νομιμοποίηση αυθαιρέτων παραβιάζονται και οι συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρο 4), του κράτους δικαίου (άρθρο 25), του σεβασμού, της προστασίας και της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 Συντάγματος).

Οι συνέπειες

Οι συνέπειες από τη εξέλιξη αυτή είναι πολλές και δεν μπορεί να γίνει άμεση αποτίμηση.

Εκτός από την επίπτωση στα δημόσια έσοδα που μπορεί να σημαίνει νέα δημοσιονομικά μέτρα, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr προβλήματα δημιουργούνται και με τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτου που ολοκληρώθηκαν με τις ρυθμίσεις του  επίμαχου νόμου, καθώς εμπεριέχουν δικαιολογητικά με βάση το Ν. 4014 και για τα οποία μάλιστα οι πολίτες κατέβαλαν σημαντικά ποσά.
Σημειώνεται ότι μέχρι το Μάρτιο του 2013 είχαν ολοκληρωθεί 310.000 υπαγωγές στον 4014, ενώ άλλες 137.000 δηλώσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Τα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου ανέρχονται σε 801.600 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο των δόσεων που εκκρεμούν ανέρχεται στα 600 εκατ., ενώ οι υπό επεξεργασία αιτήσεις φθάνουν στο ποσό του 1,319 δισ. ευρώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. « ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ »

  Πανελλήνια Πολιτική Κίνηση
  Θέμα : Απόφαση του ΣτΕ για τα αυθαίρετα και η Δικαίωση των προσπαθειών μας κατά της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων

  Σήμερα αποδεικνύεται ότι αν βοηθήσουμε την Δικαιοσύνη αυτή έχει την δυνατότητα να δώσει τέλος στην διαπλοκή που κατάστρεψε την χωρά , ώστε ο γονατισμένος Λαός μας να ξανασηκωθεί όρθιος .

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνοντας την παρέμβαση μας, ακυρώνοντας στο σύνολο του τον αντισυνταγματικό νόμο 4014 /11, ένας τεράστιος καταστροφικός μηχανισμός στα χέρια της διαφθοράς στην χώρα μας δέχτηκε από το τελειωτικό χτύπημα, και έκλεισε οριστικά το χρυσοφόρο κύκλωμα της αυθαιρεσίας, της αδικίας , της καταστροφής του πολεοδομικού Σχεδιασμού , και της λεηλασίας της Δημόσιας περιουσίας ,

  Με την ιστορική αυτή απόφαση η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην βιομηχανία αντισυνταγματικών νόμων και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι η απαρχή της απομάκρυνσης για πάντα του συνονθυλεύματος των επιόρκων που χρησιμοποιούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραβιάζοντας εν γνώση τους το Σύνταγμα που ορκιστήκαν να σέβονται ,εξυπηρετούν παράνομα ιδιωτικά συμφέροντα χρεοκοπώντας και καταστρέφοντας προγραμματισμένα την χώρα.

  Την 15η Φεβρουαρίου 2013 συνήλθε ( λογω της σπουδαιότητας του θέματος ) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και συζήτησε την Αίτηση Ακυρώσεως μας κατά του αντισυνταγματικού νόμου 4014/11 , την οποία χειρίστηκε και υποστήριξε ο Δικηγόρος και προσφεύγων Παναγιώτης Θεοδωροπουλος , μέλος της Κίνησης μας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στις Βουλευτικές Εκλογές .
  Ως αυθαίρετη δόμηση δεν εννοούμε φυσικά μικροπαραβασεις λίγων τετραγωνικών μέτρων , καθημερινών κοινωνικών αναγκών στην νόμιμη κατοικία των πολιτών , αλλά τις τεράστιας εκτάσεως παραβάσεις των μεγάλων παρασιτικών συμφερόντων
  – μέσα στα αστικά κέντρα και γύρω από αυτά που παραβιάζοντας τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης , κερδοσκοπώντας , υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας .
  – Και τις πανάκριβες πολυτελείς βίλλες μέσα στα δάση , στους Αρχαιολογικούς χώρους , στους παραδοσιακούς Οικισμούς, στις παράλιες που αφορούν σχεδόν το σύνολο της νέας γενιάς αυθαιρέτων στις εκτός σχεδίου περιοχές , τις περισσότερες φορές σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου
  Καθώς ως γνωστόν , η μετά το 1983 αυθαίρετη δόμηση , έχει οριστικά παύσει να καλύπτει κοινωνικές ανάγκες (όπως συνέβαινε στο παρελθόν μετά τον εμφύλιο και την αστυφιλία ) ,και πλέον είναι μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση απληστίας η οποία μεταφέρει μαύρο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων με την μορφή υπεραξιών στους διακινητές του είδους εργολάβους και καταπατητές και τους εμπλεκομένους ενδιάμεσους παράγοντες , οι οποίοι υπό την προστασία διεφθαρμένων ’’Πολιτικών’’ προσώπων , και με την συνεργασία λαδιαριδων Δημοσίων υπάλληλων
  – καταστρέφουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό των πόλεων,
  – το περιβάλλον
  – και προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου
  – και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξία
  – προκαλώντας ταυτόχρονα ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία
  Η αυθαίρετη δόμηση έρχεται δεύτερη σε σειρά πελατειακών εξυπηρετήσεων ( μετά τους παράνομους διορισμούς συμβασιούχων στο δημόσιο ), που ως γνωστόν σε αντάλλαγμα της »εξυπηρέτησης» και της » προστασίας» που παρέχεται από την πολιτική μαφία, ελέγχονται κατά παράβαση του άρθρου 52 του Συντάγματος εκατομμύρια ψήφοι και αλλοιώνεται με αυτόν τον τρόπο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας στέλνοντας διεφθαρμένα, επίορκα και ανίκανα άτομα στην Βουλή , έτοιμα να ξεπουλήσουν δημόσια αναπαλλοτρίωτα αγαθά όπως το νερό , την ενεργεία , τον ορυκτό πλούτο κ.λ.π.
  Η απάντηση της Δικαιοσύνης ήταν η ανάλογη ενός Δικαστηρίου που έχει δώσει το δικαίωμα στον πολίτη να πιστεύει ότι όταν προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθεί .
  Συντριπτική απάντηση φαίνεται ότι δίνει με την απόφαση του το Ανώτατο αυτό Δικαστήριο και στη σαθρή παραπλανητική επιχειρηματολογία πολιτικών προσώπων που χρεοκόπησαν την χώρα ( άλλη μια υπόθεση η οποία εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη ) , οι οποίοι αν και άμεσα υπεύθυνοι της οικονομικής χρεοκοπίας , με την επίκληση των ιδικών τους λαθών και παράνομων ενεργειών , πιστεύουν ότι μπορούν οι ίδιοι να καταπατούν τους θεσμούς και το Σύνταγμα, (κάτι που έχει κερδηθεί με αγώνες και δεν είναι διαπραγματεύσιμο) και να διασύρουν την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη περιφρονώντας τις αποφάσεις της.
  Πιστοί στην υπόσχεση μας και στις θέσεις ότι η ποιότητα ζωής και η αξιοπρέπεια ενός λάου δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται και αγνοώντας παντελώς το αρρωστημένο πολίτικο συμφέρον ,
  Προσφύγαμε κατά της διαφθοράς παρότι βρήκαμε απέναντι μας , μια αρρωστημένη νοοτροπία μικροσυμφερόντων και σύσσωμο τον γνωστό πολίτικο κόσμο και όλα τα γνωστά συνυπεύθυνα κόμματα , τα οποία με την ανοχή τους και την συμμετοχή τους στην στήριξη της διαπλοκής, και έχοντας ως σημαία ότι εδώ στην Ελλάδα ( χρησιμοποιώντας τις πελατειακές σχέσεις για να εκλέγονται και να διορίζουν παράνομα τις οικογένειες τους στο Δημόσιο) μπορούν ανενόχλητοι να διαβρώνουν την Χώρα και να λεηλατούν τους πολίτες.
  Και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε , μέχρι να εκλείψουν οι αίτιες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα από τις πρώτες στην διαφθορά χώρες στον κόσμο και τους έλληνες πολίτες ζητιάνους στο κράτος τους .
  Παράλληλα προς την αίτηση ακυρώσεως καταθέσαμε και μήνυση κατά του Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Παπακωνσταντίνου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση εν γνώση του της Συνταγματικής επιταγής , και πιστεύουμε ότι και αυτή θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση από την Ποινική Δικαιοσύνη.
  Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί και κάθε νέα προσπάθεια προώθησης κάποιας νέας αντισυνταγματικής νομοθετικής ρύθμισης ή αλλοίωσης ή παρερμηνείας της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας ( ως συνηθίζεται μετά από τέτοιες αποφάσεις ) από τους ανθρώπους της Διαπλοκής και της Διαφθοράς που χρησιμοποιούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο για ξέπλυμα παρανομιών και για δημιουργία παρανομών τετελεσμένων γεγονότων.

  Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Πολίτικης Κίνησης »Αξιοπρέπεια» και προσφεύγων
  Κλαπάκης Δορύλαος dorilaos@yahoo.gr

Comments are closed.