Ποιοι απεργούν την Πρωτομαγιά – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

0
29

apergia-prwtomagia-99477Γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Τα συνδικάτα ζητούν την καταπολέμηση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.
Σημειώνεται ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9 το πρωί, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για 24 ώρες οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Απεργίες και στη Θεσσαλονίκη

Στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ. και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00 π.μ. και έως τις 09:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78 ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 ώς τις 6:25 π.μ.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που καταργούνται:

Τη Μ. Τετάρτη 01/05/2013 (ημέρα απεργίας)
– Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο και Α. Λεχώνια – Μηλιές.

– Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τη Μ. Πέμπτη 02/05/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

– Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681
– Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης : Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82

Σχόλια