Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στη Σαντορίνη

0
10

oikiaki-kompostopoiisi-santorini-99456Πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών οικιακών αποβλήτων (Οικιακή Κομποστοποίηση) θα πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θήρας, στην προσπάθεια βελτίωσης της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων και την μετατροπή τους σε άριστης ποιότητας λίπασμα, μειώνουμε κατά ένα μεγάλο μέρος τον όγκο των απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη χωματερή (με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται).

Μέσω της οικιακής κομποστοποίησης, το κάθε νοικοκυριό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και έχει ένα χωραφάκι ή κήπο, έχει την δυνατότητα να παράγει εξαιρετικής ποιότητας compost, το υπέρτατο εδαφοβελτιωτικό για την ανάπτυξη των λαχανόκηπων ή του ανθόκηπού του.

Ο Δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος στους Δημότες που προτίθενται να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες τις απαιτούμενες συσκευές όπως κάδο κομποστοποίησης, βιοζυμωτή, εξάρτημα ανάδευσης και άλλα, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσει και ειδικό σεμινάριο κομποστοποίησης για τους συμμετέχοντες  στο πιλοτικό πρόγραμμα και θα παρέχει υποστήριξη στους συμμετέχοντες καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Θήρας προσκαλεί όσους από τους δημότες επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες ή / και να λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και στο σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ημερίδας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, να το δηλώσουν μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Δήμο μας, στον συντονιστή του προγράμματος Κο Λουκά Μπελλώνια, Τηλ. 2286360108 (email: bellonias στο gmail.com) και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ επισημαίνεται ότι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του 2012 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Δήμος Θήρας

Σχόλια