Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: απλουστεύονται οι διαδικασίες – «Ξεπαγώνουν» οι αιτήσεις

2
73

exoikonomw-kat-oikon-99453Απλουστεύονται οι διαδικασίες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Όπως ανακοινώθηκε, σε συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΥΠΕΚΑ αποφασίστηκε να γίνει απλούστευση των διαδικασιών και να καλυφθούν οι 2.000 αιτήσεις από τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν «παγώσει».

Παράλληλα, προωθείται η απλούστευση του οδηγού ένταξης στο πρόγραμμα μέσω του περιορισμού των πιστοποιητικών, καθώς σήμερα απαιτούνται 26, ενώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόγραμμα να σταματήσει να αφορά δάνεια αλλά επιδοτήσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Γ. Γεροντούκος «οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει θα ησυχάσουν, θα πάρουν τα χρήματά τους, έτσι όπως προβλέπει το πρόγραμμα. Και ελήφθη επίσης μια σημαντική απόφαση, μήπως όλα αυτά τα κεφάλαια διατεθούν με νέα μορφή στην αγορά, προκειμένου να είναι πιο φιλικά προς το νοικοκυριό».

Παράλληλα ανέφερε ότι στο πρόγραμμα έχουν ήδη υπαχθεί περισσότερες από 24.000 κατοικίες με επιλέξιμους προϋπολογισμούς 236 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη εξοφληθεί επιλέξιμες δαπάνες 76 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 47 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις.

 

2 Σχόλια

  1. Σχετικά με την Ευβοια και ειδικότερα με βόρεια Ευβοια τι γίνετε με τις αδοιοδοτήσεις?

  2. Πήρα επιδότηση 35% .Μετά τις περικοπές στο μισθό μου(άλλαξα κατηγορία,κάτω από τα 20000ευρω) θα έπαιρνα 70% επιδότηση.Σε αυτή τη περίπτωση τι γίνετε;

Comments are closed.