Με 168 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

0
6

polunomosxedio-upoik-99373Με 168 «ναι» , 123 «όχι» και ένα «παρών», υπερψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος, ενώ καταψήφισαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε «η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους».

Για πολιτική εσωτερικής υποτίμησης έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι «θα πέσουν κι άλλο οι κατώτεροι μισθοί και οι συντάξεις και θα χτυπηθεί η ιδιοκτησία».

Υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, για να σταματήσει η υποταγή, τάχθηκε η Χρυσή Αυγή.

Σχόλια