«Ναυτίλοι» της HELMEPA στο HELLAS LIBERTY και την Περιβαλλοντική Έκθεση στον Πειραιά

0
5

helmepa-hellas-liberty-99350Η HELMEPA διοργάνωσε επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αργυρούπολης, που είναι μέλη «Ναυτίλοι», στο «HΕLLAS LIBERTY» τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν έτσι την ευκαιρία να κάνουν ένα «ταξίδι» πίσω στο χρόνο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση του Καπετάν Ευάγγελου Κούζιλου, Επίτιμου Προέδρου ΠΕΠΕΝ και Υπεύθυνου Μουσείου «HELLAS LIBERTY», για την ιστορία του τύπου αυτού του πλοίου, τη σημασία του στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και τη ρυμούλκυση του συγκεκριμένου πλοίου στην Ελλάδα το 2008 και τις πολύμηνες εργασίες επισκευής του. Με αφορμή ερωτήσεις των παιδιών, έγινε συζήτηση και για το ναυτικό επάγγελμα, τις δυσκολίες της ζωής στη θάλασσα αλλά και τις απολαβές, καθώς και τις εκπαιδευτικές επιλογές που προσφέρονται στο νέο που θέλει να σταδιοδρομήσει σε αυτό το επάγγελμα.

Κατά την περιήγηση στους διάφορους χώρους του πλοίου, από τα αμπάρια, το μηχανοστάσιο μέχρι τη γέφυρα, οι μαθητές ενημερώθηκαν ακόμη για τις συνθήκες εργασίες των ναυτικών και τις λειτουργίες του κάθε χώρου.

Η εκπαιδευτική εκδρομή των Ναυτίλων ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των μαθητών και εκπαιδευτικών τους από στελέχη της HELMEPA στη μόνιμη Περιβαλλοντική Έκθεση της που φιλοξενείται στο κτίριο CERES.

Σχόλια