Θεσσαλονίκη: εθελοντές καθαρίζουν τα γκραφίτι από τα μνημεία την Κυριακή

0
11

grafiti-mnimeia-99327Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη δράση απομάκρυνσης των γκράφιτι από  μνημεία, δημόσια γλυπτά και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης απευθύνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Ο καθαρισμός των γκράφιτι από τα έργα τέχνης ξεκίνησε την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και θα διαρκέσει 10 περίπου ημέρες. Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εθελοντών και ενεργών πολιτών στο χώρο του πάρκου της ΧΑΝΘ, με σημείο συνάντησης την είσοδο του Θεάτρου Κήπου από την πλευρά της οδού Ν. Γερμανού.

Όσο το εξειδικευμένο συνεργείο θα αφαιρεί τα γκράφιτι και τους ρύπους από το Θέατρο Κήπου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να συμμετέχουν εθελοντικά στον ευπρεπισμό του πάρκου της ΧΑΝΘ. Μεταξύ άλλων θα καθαρίσουν το χώρο και θα απομακρύνουν αυτοκόλλητα και αφίσες από τα παγκάκια, με εξοπλισμό που θα τους παραχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

Σχόλια