Τα ρούχα που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα – Έρευνα

0
22

kilt-gonimotita-99117Οι άνδρες που φορούν κιλτ, το παραδοσιακό σκωτσέζικο ένδυμα που μοιάζει με φούστα μέχρι το γόνατο, έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος και είναι περισσότερο γόνιμοι.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Σκωτσέζων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scottish Medical Journal.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα κιλτ δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σπέρματος.

Για να παραχθεί αρκετή ποσότητα σπέρματος, η θερμοκρασία των όρχεων πρέπει να είναι τρείς βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος παγκοσμίως μειώθηκε τα τελευταία 50 χρόνια.

Εκτός αυτού, σημαντική μείωση παρουσιάζουν και τα επίπεδα γονιμότητας στις βιομηχανοποιημένες χώρες.

Αν και οι αιτίες δεν είναι ξεκάθαρες, οι επιστήμονες συνδέουν την επιδείνωση της ποιότητας του σπέρματος με αλλαγές στον τρόπο ζωής αλλά και με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η νέα έρευνα βασίστηκε σε προηγούμενες μελέτες και εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κακής ποιότητας σπέρματος.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 οι επιστήμονες είχαν συνδέσει την ανδρική υπογονιμότητα με τα σφιχτά εσώρουχα.

Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε το 1990, όταν οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα στενά παντελόνια αύξαναν τη θερμοκρασία στους όρχεις.
Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε αυτό που έπαιζε περισσότερο ρόλο ήταν το πόσο στενό ήταν το εσώρουχο, παρά ο τύπος του ενδύματος.

Κατά μέσο όρο τα σφιχτά εσώρουχα αυξάνουν τη θερμοκρασία που περιβάλλει τους όρχεις κατά 3,5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που υπονομεύει την παραγωγή σπέρματος.

«Τα κιλτ παράγουν ένα ιδανικό φυσιολογικό περιβάλλον για το όσχεο διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία, κάτι που λειτουργεί ευεργετικά για την παραγωγή και ποιότητα σπέρματος», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Erwin Kompanje.

Επιπλέον, ο δρ. Kompanje παρέθεσε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που υποστηρίζει ότι όταν τα ανδρικά γεννητικά όργανα δεν αερίζονται, δεν επιβραδύνεται μόνο η παραγωγή, αλλά και το σπέρμα του παράγεται δυσκολεύεται να κολυμπήσει για να γονιμοποιήσει το ωάριο.

«Είναι εύλογο οι άνδρες να φορούν φούστες και να αποφεύγουν τα παντελόνια, τουλάχιστον κατά την περίοδο που προσπαθούν για παιδί», τονίζουν οι συντάκτες της μελέτης.

Σήμερα οι Σκωτσέζοι φορούν κιλτ μόνο σε παραδοσιακές γιορτές και ειδικές περιστάσεις, ωστόσο οι επιστήμονες θέλουν να βάλουν την σκωτσέζικη φούστα σε όλες τις ντουλάπες, επικαλούμενοι και ψυχολογικά οφέλη αφού «φορώντας κιλτ θα σε προσέξουν όπου κι αν βρίσκεσαι».
econews

Σχόλια