Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στήριξε με 660 «καΐκια» την εκστρατεία της Greenpeace

0
14

archelon-greenpeace-98939Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με μεγάλη χαρά συνεργάστηκε στην εκστρατεία της Greenpeace για τη δημιουργία ενός δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων που θα καλύπτει το 40% της επιφάνειάς της και θα προστατεύει ουσιαστικά τη θαλάσσια ζωή και τους ανθρώπους που, με βιώσιμο τρόπο, εξαρτώνται από αυτή.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής και με την ευκαιρία της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), η οποία ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, η Greenpeace έχει οργανώσει μία ευρωπαϊκή περιοδεία με το πλοίο της οργάνωσης, Arctic Sunrise. Στόχος της είναι η υποστήριξη των παράκτιων ψαράδων που αλιεύουν με βιώσιμο τρόπο και την άσκηση πίεσης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ μίας αναθεώρησης που θα σταματήσει να ευνοεί τις καταστροφικές πρακτικές της βιομηχανικής αλιείας και θα εξασφαλίζει το μέλλον των παράκτιων ψαράδων και τη ζωή στις θάλασσές μας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το πλοίο της οργάνωσης θα επισκεφτεί 9 χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα το πλοίο της οργάνωσης θα επισκεφτεί την περιοχή των Βόρειων Κυκλάδων, όπου η Greenpeace εργάζεται συστηματικά για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου, ένα πρώτο βήμα που θα στηρίξει ουσιαστικά την ελληνική αλιεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες μπορούν να υποστηρίξουν την εκστρατεία της Greenpeace και των παράκτιων ψαράδων φτιάχνοντας ένα χάρτινο καΐκι που απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό, κ. Τσαυτάρη, με το αίτημα για την υποστήριξη της αναθεώρησης της ΚΑΠ και τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στις Βόρειες Κυκλάδες.

Σε αυτό το σημείο ο ΑΡΧΕΛΩΝ βοήθησε ενημερώνοντας τους μαθητές που επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας από 16/3/13 έως 8/4/13 και κάθε ένας μαθητής υπέγραψε ένα χάρτινο καΐκι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί στόλος από 660 χάρτινα καΐκια τα οποία παραδόθηκαν στο πλοίο Arctic Sunrise όταν ήρθε στη Μαρίνα του Φλοίσβου 6-8 Απριλίου. Ήταν ένας αρκετά καλός αριθμός υπογραφών υποστήριξης και το σημαντικό είναι ότι έγινε από νέα παιδιά που τους ανήκει το Αύριο και τους αξίζει μία αειφόρος διαχείριση του Περιβάλλοντος.

Με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε την Greenpeace που μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε με την πρότασή της να συνεργαστούμε, να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκατοντάδες των μαθητών που με μεγάλη χαρά θέλησαν να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη εκστρατεία καθώς επίσης και τους καθηγητές συνοδούς τους.

«Ευχόμαστε στην Greenpeace να συνεχίσει να μας εμπνέει με τις πρωτοβουλίες της και σε κάθε μελλοντική της προσπάθεια για την διατήρηση και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα είναι συμπαραστάτης της» αναφέρει η MKO.

Σχόλια