Θεσσαλονίκη: νέα εκστρατεία καθαρισμού στην παραλία του Κελλάριου

0
8

katharismos-thessaloniki-98837Εκστρατεία ήπιου εθελοντικού καθαρισμού (χωρίς μηχανικά μέσα) στην παραλία του Κελλάριου όρμου διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στις 10:00, συνεχίζοντας τις ενεργές δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος για την προστασία της θάλασσας. Ο Κελλάριος όρμος αποτελεί τη μοναδική φυσική ακτή στην επικράτεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεν καταλήγει σε κρηπίδωμα.

Φέτος τον καθαρισμό του όρμου θα  αναλάβουν οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 5ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ενώ ανάλογες εκστρατείες διοργανώθηκαν  κατά το Σεπτέμβριο 2011 και Οκτώβριο 2012.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή αρχαιολόγων της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος της HELMEPA, παρουσία της υπεύθυνης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, θα  κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης  καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια