ΑΠΘ: 150 νέοι λαχανόκηποι για καλλιέργεια – Δηλώσεις συμμετοχής

0
240

150-laxanokipoi-auth-98810Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για το «Οικολογικό Πανεπιστήμιο», δημιουργούν σε έκταση του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών φυτών.

Για τη φετινή χρονιά θα διατεθούν 150 νέοι κήποι. Η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως με δικαίωμα παραμονής κάθε καλλιεργητή ως τρία (3) έτη.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310-473842 (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα), τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως Παρασκευή, καθώς και στον ιστότοπο http://www.agroctima.auth.gr (link: Λαχανόκηποι).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση lithour@auth.gr, με φαξ στο 2310-473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Να σημειωθεί ότι, στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περσινή χρονιά. Για το λόγο αυτό, όσοι είχαν κάνει αίτηση πέρσι και δεν κληρώθηκαν παρακαλούνται να μην υποβάλλουν νέα αίτηση.

Οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι οι ακόλουθοι:
-η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας,
-η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών,
-η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ασχολούνται με τη γη,
-η εκπαίδευση φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα συμμετέχουν στη λειτουργία των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο,
-η ενίσχυση της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες:
-συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή,
-εκπαιδευτικά σεμινάρια,
-νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο,
-κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

ΑΠΘ

Σχόλια