Φωτοβολταϊκά: χωρίς επιπλέον φορολόγηση μέχρι το τέλος του 2012

0
6

fwtovoltaika-forologisi-98721Τη δέσμευση ότι με τα νέα μέτρα που προωθεί το ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, δεν πρόκειται «σε καμία περίπτωση να υπάρξει επιπλέον φορολόγηση για τους επενδυτές φωτοβολταϊκών που έφτιαξαν το πάρκο τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012», φέρεται να ανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το energypress.gr, αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 9,84, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στη Βουλή για να μειωθεί το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, με αποτέλεσμα να μειωθεί μεν για τα φωτοβολταϊκά αλλά να επιβληθεί έκτακτη εισφορά 10% και στις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Επιπλέον, ο βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ σύντομα το υπουργείο θα έχει ολοκληρωμένη πρόταση που θα παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης των επενδυτών φωτοβολταϊκών με τον ΛΑΓΗΕ και κατ’ επέκταση θα παρατείνει τα δάνεια των επενδυτών με τις τράπεζες.

Σχόλια