Υδροναύτες: ανέλκυσαν μπαταρίες βάρους άνω των 200 κιλών από το βυθό της Γλυφάδας

0
7

ydronautes-katharismos-glyfada-98708H «ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it”, η οποία φιλοξενήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας.

Η οργάνωσή, πιστή στο όραμα που περιγράφεται με το πρόγραμμα «Φωνή Βυθού», συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια “let’s do it Greece” και ένωσε τις δυνάμεις της με το πλήθος των οργανώσεων και ομάδων που συμμετείχαν σε μια κοινή προσπάθεια για τη διάδοση του σπουδαίου αυτού μηνύματος.

Από νωρίς το πρωί οι παραλίες της Γλυφάδας γέμισαν με εκατοντάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «let’s do it Greece» και η εξαιρετική, από κάθε άποψη, προσπάθεια τους κατάφερε να μεταμορφώσει τις παραλίες απαλλάσσοντας τες από κάθε λογής σκουπίδια.

Εξίσου μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν και οι εθελοντές της οργάνωσης, καθώς περισσότεροι από 30 δύτες συμμετείχαν στον υποβρύχιο καθαρισμό ανελκύοντας μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών από πλαστικά και συσκευασίες μέχρι ελαστικά αυτοκινήτων και επικίνδυνα αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την περιοχή της παραλίας Γλυφάδας, ανελκύστηκαν μπαταρίες αυτοκινήτων και σκαφών συνολικού βάρους άνω των 200 κιλών, οι οποίες και παραδόθηκαν, στο συνεργαζόμενο με τη «ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ).

Η ΜΚΟ Υδροναύτες εκφράζει τις ευχαριστίες της στους διοργανωτές και τους συνεργαζόμενους φορείς της διοργάνωσης «Let’s do it»,  σε όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στη συνολική προσπάθεια, τους εθελοντές αυτοδύτες που για ακόμη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όλο τον κόσμο που με τα θερμά του λόγια γέμισε με δύναμη και θετική ενέργεια τις προσπάθειες της.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό από την εθελοντική δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ydronaftes.gr.

Σχόλια