Δυο προφυλακίσεις για την επίθεση στις Σκουριές

0
10

profulakiseis-epithesi-skouries-98666Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις απολογίες τους, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι κατηγορούνται για 7 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα για την τρομοκρατική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις 17 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, οι απολογίες τους στον ανακριτή Πολυγύρου έγιναν για λόγους ασφαλείας στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί εκατοντάδες άτομα.

Ο 33χρονος υποστήριξε ότι είναι δικονομικά παράνομη η λήψη δείγματος DΝΑ που του έγινε κατά την προανάκριση, γιατί τότε ήταν μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος, ενώ για τον σκούφο με το γενετικό του υλικό, ο οποίος βρέθηκε σε δρόμο στις Σκουριές μετά την επίθεση, είπε ότι ήταν εκεί από τον Οκτώβριο από προηγούμενη διαμαρτυρία στην περιοχή. Ο 33χρονος δήλωσε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο της 16-17 Φεβρουαρίου είχε πάει στις Σέρρες για να πάρει τριφύλλι και προσκόμισε το σχετικό τιμολόγιο αγοράς.

Ο 44χρονος, από το όπλο του οποίου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν σκάγια στο εργοτάξιο στις Σκουριές, υποστήριξε ότι είναι κυνηγός και είχε πάει στην περιοχή για κυνήγι στο παρελθόν. Επιπλέον είπε ότι το Σαββατοκύριακο της επίθεσης δεν έφυγε από το σπίτι του στην Ιερισσό.

Πάντως, όπως προκύπτει από τη σάρωση των κεραιών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα τηλέφωνα, οι προαναφερόμενοι έχουν εντοπιστεί να κινούνται το διάστημα της επίθεσης στην περιοχή του εργοταξίου στις Σκουριές.

Το προσεχές διάστημα οι συλληφθέντες θα καταθέσουν προσφυγές, ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σχόλια