Φουκουσίμα: επιθεωρητές της IAEA στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες

0
4

iaea-fukushima-98670Επιθεώρηση στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διενεργεί η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), καθώς εντείνεται η ανησυχία μετά τα τελευταία περιστατικά διαρροής ραδιενεργών υδάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η 12μελής ομάδα επιθεωρητών θα αξιολογήσει και θα αναλύσει την κατάσταση των αντιδραστήρων, τα επίπεδα ραδιενέργειας και τη διαχείριση των ραδιενεργών υδάτων.

Οι επιθεωρητές θα εξετάσουν τις εγκαταστάσεις και θα συζητήσουν με στελέχη της TEPCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, και της αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια θα συντάξουν ανεξάρτητη έκθεση για την κατάσταση του εργοστασίου.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.

Οι αντιδραστήρες του εργοστασίου βρίσκονται σε διαδικασία αποξήλωσης, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιαστεί ποικίλα προβλήματα, μεταξύ των οποίων διακοπές ηλεκτροδότησης και διαρροή ραδιενεργών υδάτων από τις υπόγειες δεξαμενές, που προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Ο παροπλισμός των πυρηνικών αντιδραστήρων αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 40 χρόνια.

econews

Σχόλια