Ορνιθολογική: με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Χελιδονίσματα 2013 στη Θεσσαλονίκη

0
8

ornithologiki-xelidonismata-98634Μια πήλινη φωλιά για τα χελιδόνια, παρά την κακοκαιρία, έσπευσαν να φτιάξουν μικροί και μεγάλοι το τριήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Μαρτίου ως τις 1 Απριλίου.

Ο συννεφιασμένος καιρός του Σαββάτου δεν εμπόδισε τους μαθητές της ΧΑΝΘ να συμμετέχουν στη δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ, να τραγουδήσουν τραγούδια της Άνοιξης με τη συνοδεία πιάνου και να κατασκευάσουν μια πήλινη φωλιά για τα χελιδόνια προκειμένου να υποδεχτούν τους φτερωτούς μας φίλους.

Με κέφι και ενθουσιασμό, με απλά υλικά (πατρόν και πηλό), αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τα μέλη της Ορνιθολογικής και τους εθελοντές για το ταξίδι της μετανάστευσης, τα είδη χελιδονιών που συναντάμε στη χώρα μας και τους κινδύνους που διατρέχουν στο ταξίδι τους, κατασκεύασαν φωλιές τις οποίες πήραν μαζί τους για να τις τοποθετήσουν σε μέρη όπου τα χελιδόνια δυσκολεύονται να βρουν τα υλικά, όπως είναι τα σχολεία και οι οικίες του αστικού περιβάλλοντος.

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, Κυριακή, στο Φράγμα Θέρμης (στο Αναψυκτήριο) σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, παρότι και εκεί η συννεφιά και λίγο αργότερα η βροχή δυσκόλεψαν τους συμμετέχοντες στην κατασκευή. Τη Δευτέρα, όμως, η ηλιόλουστη μέρα, στον ίδιο χώρο, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων πόλης να ενημερωθούν και να φτιάξουν, με την καθοδήγηση των εθελοντών της Ορνιθολογικής, 250 πήλινες φωλιές για τα χελιδόνια.

Συνολικά, το τριήμερο κατασκευάστηκαν 550 χελιδονοφωλιές!

Τα Χελιδονίσματα συνεχίζονται σε περιοχές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σχόλια