Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στο 34ο Συνέδριο της TESOL Greece

0
9

archelon-tesol-greece-98641εθελόντριες του ΑΡΧΕΛΩΝ Jane Mantarakis και Joanne Stournara, συμμετείχαν στο 34ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο της TESOL Greece, που έγινε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαρτίου. Η TESOL Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός επαγγελματικός οργανισμός, όλων των καθηγητών που διδάσκουν την αγγλική ως ξένη γλώσσα, και έχει αποστολή την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των μελών της καθώς και τη δικτύωση με άλλους καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις κοινότητές τους.

Σε αυτό το γεγονός η προβολή του ΑΡΧΕΛΩΝ, πήρε πολλά θετικά σχόλια. Οι επισκέπτες εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα καλοκαιρινά προγράμματα στις περιοχές της Ελλάδος που ωοτοκούν οι θαλάσσιες χελώνες καθώς και για τις διάφορες δράσεις, που προσφέρει το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, σε ομάδες μαθητών. Οι φωτογραφίες, τα φυλλάδια και τα διάφορα δείγματα των δραστηριοτήτων, έδωσαν την ευκαιρία στους καθηγητές να καταλάβουν πως η συνεργασία τους με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορεί να αποβεί μια αποτελεσματική εμπειρία, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.

Οι καθηγητές Αγγλικών διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με διάφορες ιδέες για δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν μέσα στη τάξη και αφορούν τις θαλάσσιες χελώνες, για εκπαιδευτικές εκδρομές καθώς και ειδικές εκδηλώσεις που μπορεί να οργανωθούν από τα σχολεία, προκειμένου να κινήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Αρκετοί συμμετέχοντες της TESOL που μίλησαν με τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, εξέφρασαν την ιδέα ότι μία προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης, θα έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές, να βοηθηθούν από αυτή τη εμπειρία και να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα, σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας τους. Επίσης, θα μπορούν να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα, να ενθαρρύνουν τη δέσμευσή τους να προσφέρουν λύσεις σε περιβαλλοντικά προβλήματα, να δραστηριοποιηθούν ώστε να κατανοήσουν την έννοια της προσφοράς στην κοινότητά τους συμμετέχοντας σε δράσεις όπως ο εθελοντισμός, η εξεύρεση πόρων και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ και η TESOL Greece συνεχίζουν την συνεργασία τους μέσα από διάφορα links των ιστοσελίδων τους, προωθώντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μέσω των αξιόπιστων σεμιναρίων, εργαστηρίων και των ειδικών εκδηλώσεων.

«Μαζί – βήματα για ένα Καλύτερο Μέλλον!».

Σχόλια