Φωτοβολταϊκά: παραγωγοί συνασπίζονται σε κοινή δράση ενόψει μέτρων του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ

0
4

fotovoltaika-serres-draseis-98647Ανακοίνωση με αφορμή τα νέα μέτρα για τις ΑΠΕ που προτίθεται να περάσει από τη Βουλή το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε ο ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών καλώντας τους υφιστάμενους και υπό ίδρυση φορείς των φωτοβολταϊκών σε συντονισμένη δράση.

Μάλιστα καλεί σε συνάντηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 12.

Αναλυτικότερα, ο ΣΠΗΕΦ Ν. Σερρών αναφέρει:

«Εν  όψει  των φημολογούμενων νέων  μέτρων  που προτίθεται να  προωθήσει  στη  Βουλή  το  Υ.Π.Ε.Κ.Α. , καλούνται  όλα  τα  Δ.Σ. των  υφιστάμενων Συλλόγων  Φωτοβολταϊκών ,καθώς  και  τα  προσωρινά Δ.Σ. των  υπό  ίδρυση  Συλλόγων  το ΣΑΒΒΑΤΟ  13 Απριλίου 2013 και ώρα 12 , στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αριστοτέλους & Εγνατίας 27)  σε  συνάντηση για  συζήτηση και  συνδιαμόρφωση  κοινής  στάσης  του  κλάδου  των  φωτοβολταϊκών  στις  επερχόμενες  εξελίξεις».

Σε αντίστοιχες δράσεις προσανατολίζονται οι παραγωγοί ενέργειας από αγροτικά φωτοβολταϊκά στην Ήπειρο.

Ειδικότερα, μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με μεγάλη ανταπόκριση τουλάχιστον 100 ατόμων και αποφασίστηκε η σύσταση Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων Ηπείρου(ΑΦΠΗ), εν όψει της επικείμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης για αλλαγή των εγγυημένων τιμών για τα συμβολαιοποιημένα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Καταρχάς αποφασίστηκε η άμεση σύσταση συλλόγου, η εκλογή προσωρινού συμβουλίου, η άμεση επαφή με νεοσύστατους συλλόγους αγροτικών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την εξασφάλιση των υπογεγραμμένων συμβολαίων και τιμών.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες αγροτικών φωτοβολταϊκών στην Ήπειρο, «συμμετέχοντας σε οργανωμένη αντίδραση πανελλάδικα με τους άλλους συλλόγους στην επικείμενη καταστροφή του κλάδου που προωθεί η Κυβέρνηση που με αντισυνταγματικό τρόπο προσπαθεί να ακυρώσει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί».

«Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση ανταπόκριση των τοπικών βουλευτών και όλων των τοπικών αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια