Η Τρίπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Για έξι μήνες τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φυλής

0
9

tripoli-skoupidia-98564Η γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας εξουσιοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να κηρυχθεί η Τρίπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αιτία η συγκέντρωση τεράστιας ποσότητας σκουπιδιών στην πόλη της Αρκαδίας, εδώ και δύο μήνες, όταν και έκλεισε η παράνομη χωματερή στην περιοχή.

Μιλώντας στο Σκάι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Εντωμεταξύ, υπογράφτηκε την Τετάρτη η απόφαση νομιμοποίησης της υπ’ αριθμό 157/2013 απόφασης του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Αττικής  για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Ερμιονίδας και Τριπόλεως για την διάθεση των εκεί παραγόμενων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής, από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού.

Εκτιμάται ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη σταδιακά θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Σχόλια