Φουκουσίμα: διέρρευσαν 22 λίτρα ραδιενεργών υδάτων – 120 τόνοι από το τσουνάμι του 2011

0
4

fukushima-radienerga-ydata-98561Διαρροή 22 λίτρων ραδιενεργού ύδατος καταγράφηκε στο έδαφος της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι, Tokyo Electric Company (Tepco).

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διαδικασία απάντλησης μολυσμένου νερού από ελαττωματική υπόγεια δεξαμενή. Το τελευταίο διάστημα η Tepco επιχειρεί να περισυλλέξει το ραδιενεργό νερό και να αδειάσει τις επίφοβες δεξαμενές για να αποφύγει τις επικίνδυνες διαρροές.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση μετάγγισης ραδιενεργού νερού από μη στεγανή σε στεγανή δεξαμενή, παρουσιάσθηκε η διαρροή σε σύνδεση και παρότι η αντλία σταμάτησε να λειτουργεί, πάνω από 20 λίτρα μολυσμένου ύδατος απορροφήθηκαν από το έδαφος, σε επιφάνεια δύο επί τριών μέτρων.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί τρεις διαρροές σε ισάριθμες υπόγειες δεξαμενές, από τις επτά συνολικά.

Το ραδιενεργό νερό προέρχεται από την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ιαπωνίας, Σουνίτσι Τανάκα, έχουν διαρρεύσει περισσότεροι από 120 τόνοι ραδιενεργού ύδατος από τις υπόγειες δεξαμενές του πυρηνικού συγκροτήματος της Φουκουσίμα από το τσουνάμι και τον πυρηνικό όλεθρο του Μάρτη του 2011 μέχρι σήμερα.

econews

Σχόλια