Δενδροφύτευση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

0
40

dendrofutefsi-thessaloniki-98548Πρόσκληση προς τους πολίτες με ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος απευθύνουν η ΧΑΝΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση δενδροφύτευσης και υιοθεσίας δένδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 11:00, στους χώρους πρασίνου μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής.

Οι δύο φορείς ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία για τη φύτευση δένδρων στους χώρους πρασίνου μπροστά από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ο.Μ.Μ.Θ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος». Συγκεκριμένα, 48 «υιοθέτες» δένδρων φυτεύουν αντίστοιχα 48 δένδρα, ελιές και κουκουναριές, αφήνοντας μια σημαντική κληρονομιά στην πόλη. Με τη συμμετοχή πολλών μελών, φίλων, ατόμων, εταιρειών αλλά και σχολείων (υποστηρικτών της ΧΑΝΘ), δυο νέοι χώροι πρασίνου μεσογειακής βλάστησης δημιουργούνται για περισσότερο οξυγόνο και περισσότερη ομορφιά στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΧΑΝΘ και το τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς έχουν αποδείξει με τις πολλαπλές δράσεις το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους  για την πόλη και τους ελεύθερους χώρους. Το πρόγραμμα “Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος” είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της ιδέας ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει και στους πολίτες. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες και η πόλη μας θα έχει πολλαπλά ουσιαστικά οφέλη από τέτοιες δράσεις», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την ίδια ημέρα, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και  Νηπιαγωγείου της ΧΑΝΘ θα προβούν σε μια συμβολική εθελοντική δράση φύτευσης 50 και πλέον μικρών εποχιακών φυτών που θα διατεθούν από τα φυτώρια του Δήμου.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια