Αποκλεισμένη η Ιερισσός – Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

0
6

anaxwmata-ierissos-98511Αναχώματα έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού στη Χαλκιδική, μετά τη σύλληψη δυο ατόμων τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα voria.gr, η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι κάτοικοι εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων από τους γύρω δρόμους.

Επιπλέον, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες όλο το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, Πέμπτη και Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενημέρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής, θα διοργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία με κεριά έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και για την Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, την ώρα της απολογίας των δύο συλληφθέντων, έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν την προθεσμία από τον ανακριτή. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «επιβολή κρατικής βίας» στην Ιερισσό.

Το υπουργείο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, παρέχοντας πολιτική κάλυψη σε άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α.

Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέχει και σε όσους επιχειρούν, με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί παρόμοια στάση και παρέχει κάλυψη σε δράστες εγκληματικών ενεργειών. Αλλά εάν συνεχίζει την απαράδεκτη αυτή θεσμικά και πολιτικά στάση του, ας ιδρύσει επιτέλους και συνιστώσα υποδίκων για κακουργήματα! Μία συνιστώσα η οποία θα έχει ως στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του Νόμου, όπως προκλητικά επαίρεται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του».

Σχόλια