Χωρίς τρένα του ΟΣΕ, Προαστιακό και πλοία τις επόμενες μέρες – Οι κινητοποιήσεις

0
26

apergies-trena-ploia-98489Σε στάσεις εργασίας από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα προχωρούν την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου οι σιδηροδρομικοί του ΟΣΕ με αποτέλεσμα τα τρένα να παραμείνουν στα μηχανοστάσια.

Επίσης, το συγκεκριμένο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.

Λόγω της στάσης εργασίας, δεν θα πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη νυχτερινή εργασία και την απασχόληση Κυριακές και αργίες.

—Χωρίς πλοία 16 Απριλίου

Εντωμεταξύ σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρά την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου η ΠΝΟ, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή σε σημερινή της συνεδρίασή της, με αίτημα την απόσυρση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

Η απεργία, που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16/04 και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 17/07.

Σημειώνεται ότι, την Τρίτη 16/04 αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει βασικές αλλαγές αναφορικά με τα άρθρα που αφορούν τη ναυτεργασία, δηλαδή το 19, που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου και το 30 που επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών της ακτοπλοΐας.

Σχόλια