Ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Κυριακή

0
5

podilatodromia-korudallos-98292Με μια πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού και οι μαθητές των σχολείων της πόλης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.

«Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου και περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί (Γρ. Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 11 π.μ. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη, Άγγελου Σικελιανού, Αριστάρχου, Σολωμού, οδός χωρίς όνομα μεταξύ 3ου Λυκείου και κλειστού γυμναστηρίου, Πλαταιών, Γρηγορίου Λαμπράκη , Σολωμού και κατάληξη στην είσοδο των φυλακών. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές:

Συναυλία από μαθητές του 3ου Λυκείου

Έκθεση φωτογραφίας «ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ» από μαθητές λυκείων.

Εργαστήρι ζωγραφικής και φιλικός αγώνας σκάκι από τους μαθητές.
Αγώνας handball στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου.

Έκδοση εφημερίδας τοίχου (συνεντεύξεις μαθητών πως βλέπουν την πόλη τους μέσα από τις φυλακές.

Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία των φυλακών δίπλα στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σημαίνει αβεβαιότητα, φόβος και ανασφάλεια εξαιτίας των αποδράσεων.

Δήμος Κορυδαλλού

Σχόλια