Το Tesla Model S «Πράσινο Αυτοκίνητο» του 2013

0
85

tesla-model-s-98149Πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς 2013 ανακηρύχθηκε το 100% ηλεκτρικό  Tesla Model S στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το Model S Tesla κατάφερε να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του, το ηλεκτρικό Renault Zoe και το υβριδικό Volvo V60 plug-in hybrid με τους οποίους βρέθηκε στην πρώτη τριάδα μεταξύ 21 οχημάτων.

Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors, Ίλον Μάσκ “ η επιτυχία του Model S αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη διάδοση της βιώσιμης μετακίνησης και είμαστε ευγνώμονες στην κριτική επιτροπή τους διαγωνισμού World Car of the Year για αυτή την αναγνώριση”.

Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έπρεπε να είναι καινούργια ή ανανεωμένες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων και να παράγονται σε περισσότερα από δέκα κομμάτια σε μια τουλάχιστον βασική αγορά από την 1/1/12 ως τις 30/5/13.

Τα περιβαλλοντικά κριτήρια του διαγωνισμού περιλάμβαναν τις εκπομπές ρύπων, την κατανάλωση καυσίμων και την τεχνολογία κίνησης.

Το Tesla Model S, νικητής του διαγωνισμού Green Car of the Year, μπορεί να μεταφέρει έως επτά επιβάτες και έρχεται με τρεις επιλογές στη μπαταρία: 40 Κιλοβατώρες, 60 kWh και 85 kWh

Στην ανώτατη έκδοση έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

econews

Σχόλια