Στοματικό σεξ και στις νυχτερίδες – Έρευνα (video)

0
34

stomatikos-erwtas-nuxterides-98131Σε στοματικό έρωτα επιδίδονται οι νυχτερίδες σύμφωνα με Ινδούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Madurai Kamaraj.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες μελέτησαν μια αποικία 420 ινδικών νυχτερίδων του είδους Pteropus giganteus, οι οποίες τρέφονται με φρούτα και συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες νυχτερίδες παγκοσμίως.

Σε περίοδο 13 μηνών, χρησιμοποιώντας κάμερες, οι επιστήμονες κατέγραψαν 57 συνευρέσεις (στοματικός έρωτας και συνουσία), κυρίως τις πρωινές ώρες.

«Εκτός από τους ανθρώπους και οι νυχτερίδες επιδίδονται σε στοματικό έρωτα όταν συνευρίσκονται», δήλωσε ο ερευνητής Ganapathy Marimuthu, που συμμετείχε στη μελέτη.

Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές οι αρσενικές νυχτερίδες άγγιζαν απαλά τις θηλυκές με τα φτερά τους, ωστόσο εκείνες απομακρύνονταν.

Τα αρσενικά τις ακολουθούσαν και όταν εκείνες σταματούσαν να κινούνται άρχιζαν να τις γλύφουν για περίπου 50 δευτερόλεπτα ώστε να τις διεγείρουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση.

Στη συνέχεια ζευγάρωναν και μετά τα αρσενικά συνέχιζαν τον στοματικό έρωτα στα θηλυκά για άλλα 94 με 188 δευτερόλεπτα.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο περισσότερο διαρκούσε ο στοματικός έρωτας τόσο επεκτεινόταν η χρονική διάρκεια της συνεύρεσης.

«Είναι πιθανό ότι ο παρατεταμένος στοματικός έρωτας ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης», τόνισε ο Δρ. Marimuthu.

Οι επιστήμονες επίσης ανακάλυψαν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες γλύφουν τις θηλυκές για να «καθαρίσουν» το σπέρμα των ανταγωνιστών τους.

Περιστατικά στοματικού έρωτα έχουν καταγραφεί και σε άλλα είδη νυχτερίδων, καθώς και σε ζώα, όπως για παράδειγμα οι χιμπατζήδες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE.

econews

Σχόλια