Χωρίς πλοία την Τετάρτη – Απεργία ΠΝΟ και εργαζόμενοι σε λιμάνια και υπουργείο Ναυτιλίας

0
9

nautergates-ploia-apergia-98115Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι τα πλοία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο θεωρούν ότι θίγει θεμελιακά εργασιακά τους δικαιώματα.

Με το ίδιο αίτημα απεργούν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ναυτιλίας, το ΝΑΤ και την Πλοηγική Υπηρεσία, ενώ από τις 12:00 έως και τις 17:00 θα μείνουν κλειστά τα λιμάνια λόγω της στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει η ομοσπονδία των εργαζομένων ΟΜΥΛΕ καθώς και οι λιμενεργάτες.

Με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της.

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από τα ναυτεργατικά σωματεία, τους λιμενεργάτες, τους υπαλλήλους του ΟΛΠ, του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και της πλοηγικής υπηρεσίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Δευτέρα κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΠΝΟ, ζήτησαν την απόσυρση το νομοσχεδίου.

Πέντε ναυτεργατικά σωματεία, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες, ενώ απαξιώνεται η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς προωθείται η λειτουργία ιδιωτικών σχολών.

Σχόλια