Χρυσός: Η Eldorado Gold μένει Ελλάδα με νέες επενδύσεις – «Ηχηρή μειοψηφία» χαρακτήρισαν τις αντιδράσεις

0
20

eldorado-gold-ellada-98121Η Eldorado Gold θα παραμείνει και θα ενισχύσει με νέες επενδύσεις την παρουσία της στην Ελλάδα και ειδικότερα στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής και της Θράκης.

Τα παραπάνω δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνθρωποι της Eldorado Gold ανέφεραν ότι εκτός από τα 100 εκατ. δολάρια που έχει δαπανήσει τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία προγραμματίζει νέες επενδύσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την επόμενη πενταετία.

Σχολιάζοντας τις φήμες περί αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Εντουάρντο Μούρα  δήλωσε πως οφείλονται παρανόηση. «Δεν έχουμε διάθεση να φύγουμε», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η επένδυση θα δημιουργήσει 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσφέρει στο κράτος περί τα 2 δισ. ευρώ σε άμεσους φόρους την επόμενη 20ετία.

 

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Eldorado Gold χαρακτήρισε ως «ηχηρή μειοψηφία» τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση, τονίζοντας πως η πλειονότητα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη τάσσεται υπέρ της επένδυσης.

Όσον αφορά στις περιβαλλοντικές ενστάσεις ανέφερε πως η εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει εγγυητική επιστολή 50 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Πέτρος Στρατουδάκης σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία εννέα χρόνια επέδειξαν διστακτικότητα στη διαχείριση των μεγάλων επενδύσεων, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα προχωρήσει.

«Στη Χαλκιδική δεν έχουμε μάχη δύο κόσμων, αλλά ζούμε τη διαχείριση της μικροπολιτικής και του παραγοντισμού για την επιβολή απόψεων», είπε.

Σχόλια