Μπουτάρης και Άνθιμος μαζί για την ανακύκλωση και το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη

0
6

boutaris-anthimos-anakyklosi-perivallon-98156Να βάλουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο μητροπολίτης “Ανθιμος ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία για συνεργασία της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Και τα ζευγάρια σκοτώνονται μεταξύ τους, αρκεί να μην έχουμε διαζύγιο. Εγώ δεν το κρύβω είχαμε κακή αρχή. Βρήκαμε όμως πεδίο συνεννόησης καθώς με τον δεσπότη μας ενώνει η αγάπη μας για τη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Μπουτάρης.

«Μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχει μια διαφωνία, όμως δεν πρέπει να σκοτωθούμε. Θα κάνουμε συζήτηση. Κι αν ακόμη διαφωνούμε κάπου, συμφωνούμε σε αρκετά άλλα θέματα», πρόσθεσε ο κ.’Ανθιμος.

 Ο μητροπολίτης θα ζητήσει από τους εφημέριους του νομού να ενημερώνουν για την ανακύκλωση κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων τους πιστούς ενώ θα αναρτηθούν αφίσες για την ανακύκλωση, θα μοιραστούν φυλλάδια και τοποθετηθούν οι ειδικοί μπλε κάδοι στους προαύλιους χώρους των ναών.

econews

Σχόλια