Θύελλα κατασχέσεων παρέσυρε το "βασιλιά της αιολικής ενέργειας" στην Ιταλία

0
4

aioliki-energeia-nikastri-98173Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισ. ευρώ, του Ιταλού επιχειρηματία Βίτο Νικάστρι, γνωστού ως «βασιλιά της αιολικής ενέργειας» προχώρησε η ιταλική δικαιοσύνη.

Ο Νικάστρι είχε στην ιδιοκτησία του 43 επιχειρήσεις με σκοπό τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Σικελία και σύμφωνα με την Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (Dia) συνεργαζόταν στενότατα με τον «αρχινονό» Ματτέο Μεσσίνα Ντενάρο, τον νέο επικεφαλής της Κόζα Νόστρα που διαδέχθηκε τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

«Μιλάμε για τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της αγοράς της καθαρής ενέργειας, σε όλες τις πόλεις του μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας», αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Dia, ο Νικάστρι διατηρούσε με την σικελική μαφία «κοινά συμφέροντα και μια μακρά δραστηριότητα αλληλοϋποστήριξης, που αποδεικνύεται και από συγκεκριμένες χάρες».

Οι ιταλικές Αρχές κατάσχεσαν ακόμα 98 ακίνητα, στα οποία συγκαταλέγονται βίλες, πολυκατοικίες και αποθήκες, καθώς και 55 τραπεζικούς λογαριασμούς. Στην λίστα των αγαθών ιδιοκτησίας του «βασιλιά της αιολικής ενέργειας» συμπεριλαμβάνονται επίσης σκάφη, αγροτεμάχια, επτά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

«Με την επιχείρηση αυτή συνεχίζουμε να αποδυναμώνουμε, με καθοριστικό τρόπο, τα κύρια στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος. Με την κατάσχεση των μεγάλων περιουσιών κόβουμε τα φτερά των ισχυρών φυγόδικων», δήλωσε ο Αρτούρο Ντε Φελίτσε, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας.

Σχόλια