Παναθηναϊκός: κόντρα ΠΑΕ-Ερασιτέχνη ενόψει επιστροφής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

0
20

panathinaikos-erasitexnis-pae-98099Σε κρίσιμη καμπή έχουν εισέλθει οι σχέσεις μεταξύ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξαιτίας της αδυναμίας της δεύτερης να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς το σωματείο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Συνέπεια αυτού ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αχιλλέας Μακρόπουλος να υποβάλλει την παραίτηση στο σημερινό έκτακτο ΔΣ, που συγκλήθηκε λόγω της αδυναμίας του σωματείου να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Παραίτηση την οποία ανακάλεσε μετά από λίγο κατόπιν πιέσεων.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Σήμερα, 1/4/2013, συγκλήθηκε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με μοναδικό θέμα την απόλυτη αδυναμία του Συλλόγου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, δεδομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τα υποσχεθέντα για άμεση καταβολή των οφειλών της προς τη “μάνα του λόχου” αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ανακόλουθη.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως ανακλήθηκε λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2013».

Λίγες ώρες αργότερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε τη δική της απάντηση, επίσης μέσω ανακοίνωσης, στην οποία υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη.

Η ανακοίνωση:

«Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση, παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική εξυγίανσή μας. Με βασικό συστατικό την ενότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πρώτη μέρα θα σηκώσουμε και πάλι κεφάλι…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές εμφανίζονταν να τα έχουν βρει ενόψει μάλιστα της επιθυμίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σχόλια