Υδρογονάνθρακες: τον Απρίλιο οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες

0
5

diapragmatefseis-open-door-98004Εντός του Απριλίου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΚΑ με τις εταιρίες της short list, για το διαγωνισμό του open door σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο.

Όπως μεταδίδει το energia.gr, σε αυτή τη φάση η επιτροπή περνά από κόσκινο τις παρατηρήσεις που υπέβαλαν οι εταιρίες που προκρίθηκαν πάνω στη σύμβαση παραχώρησης (model agreement), καθώς και τα ανταγωνιστικά σημεία βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα, εξετάζει ενδελεχώς τις αξιώσεις των εταιριών σε μια προσπάθεια να «οχυρώσει» με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη του Δημοσίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου, με στόχο να ολοκληρωθούν ως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μία περιοχή ενδιαφέροντος παραμένουν δύο υποψήφιοι επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα, για τα Ιωάννινα θα «κονταροχτυπηθούν» οι, Energean Oil & Gas-Petra Petroleum-Schlumberger και Chariot Oil-Gas Ltd, για τον Πατραϊκό Κόλπο οι, Energean Oil & Gas-Troian Oil-Schlumberger και ΕΛ.ΠΕ.-Edison International SPA-Melrose Resources και για το Κατάκολο οι, Energean Oil & Gas-Troian Oil-Schlumberger και Greek Oil Energy Ventures Ltd.

Σχόλια