Βιομάζα: τι γίνεται με τις 6 μονάδες ενέργειας στο Μαρκόπουλο – Οι αντιδράσεις

0
66

biomaza-markopoulo-98053Την αναβολή των επενδυτικών τους σχεδίων αποφάσισαν οι εταιρείες που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν έξι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοµάζα ισχύος της τάξης του ενός Μεγαβάτ η καθεμιά στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Όπως αναφέρει το mesogianews.gr, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι εταιρείες να επανέλθουν με όποια άλλη, τροποποιημένη επενδυτική πρόταση.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, οι εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από αεριοποίηση βιομάζας εκτός Μαρκοπούλου έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να διαπιστώσει πως λειτουργούν τέτοιες μονάδες και ποιες οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

—Οι αντιδράσεις των κατοίκων

 Τα μέλη της Επιτροπή Αγώνα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο-Ράφτη ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει μία σαφής αρνητική απόφαση, ώστε να μην αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση.

Η Επιτροπή Αγώνα, τονίζει πως «όποιος τολμήσει να αγνοήσει το λαό της περιοχής θα μας βρει μπροστά του, είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια. Δεν θυσιάζουμε την υγεία, τις ζωές μας και το περιβάλλον για τα κέρδη ιδιωτών. Δεν συμφωνούμε σε ένα έργο από το οποίο δε θα κερδίσει τίποτα ο τόπος μας και ο λαός του αλλά αντίθετα θα χάσει από την ποιότητα ζωής».

Μάλιστα, καλεί τους κατοίκους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αντίθεσή τους στη δημιουργία των μονάδων αυτών, με συλλογή «υπογραφών».

—Τι λέει ο Δήμος

Ο Δήμος Μαρκόπουλου έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να προβεί στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατασκευής κανενός εργοστασίου, εάν πρώτα δεν υπάρξουν οι απαραίτητες μελέτες και οι αναγκαίες επιστημονικές έρευνες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί πριν απ’ όλα η προστασία του Περιβάλλοντος και να μην επιβαρυνθεί η υγεία των πολιτών.

econews

Σχόλια