Αμερικανικά Στελθ και σύννεφα πυρηνικού ολέθρου πάνω από την Κορέα

0
10

voreia-korea-usa-pyrauloi-97940Κινητικότητα παρατηρείται στις στρατιωτικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας η οποία βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικής επιφυλακής κατόπιν εντολής του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Αφορμή αυτή τη φορά για την όξυνση της έκρυθμης κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο στάθηκε η πτήση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Στελθ πάνω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ.

Οι πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των κοινών γυμνασίων που διεξάγουν στην Κορεατική Χερσόνησο ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap μετέδωσε ότι είναι πιθανή η εκτόξευση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις ΗΠΑ» και έδωσε εντολή οι πυραυλικές μονάδες να τεθούν σε κατάσταση αναμονής..

Το Reuters ανέφερε πως μεταξύ των στόχων των Βορειοκορεατών είναι οι αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ, καθώς και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.

econews

Σχόλια