Η Τίνα Μπιρμπίλη απομακρύνεται από τον ΟΟΣΑ – "Θα μιλήσω τον Ιούνιο"

0
4

tina-birbili-oosa-97963Πολλοί ίσως αναρωτηθήκατε ποια ήταν η πορεία της Τίνας Μπιρμπίλη μετά την απομάκρυνσής της από το ΥΠΕΚΑ.

Η κα. Μπιρμπίλη λοιπόν εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου, κατόπιν της θητείας της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τοποθετήθηκε με απόφαση του ίδιου του Παπανδρέου στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Πλέον, η θητεία της στον ΟΟΣΑ παίρνει τέλος καθώς με κυβερνητική απόφαση αντικαθίσταται από τον Γεώργιο-Στυλιανό Πρεβελάκη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, όταν ρωτήθηκε για ποιους λόγους την διώχνουν από τη θέση της, απάντησε με νόημα «Δεν πρόκειται να πω τίποτα τώρα. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα μιλήσω τον Ιούνιο».

Ποιος είναι ο κ. Πρεβελάκης

Ο κ. Πρεβελάκης είναι επιφανής επιστήμονας, καθηγητής της Σχολής Γεωγραφίας και Χωροταξίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής σε πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά έργα και επιστημονικός συνεργάτης υπουργείου. Έχει διατελέσει καθηγητής στην Έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Αναπτύξεως Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Institut d΄études politiques de Paris), ερευνητής στη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ερευνητής στο London School of Economics και εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών στο Παρίσι (INALCO). Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος της ένωσης International Urban Fellows Association (Johns Hopkins University), Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος (Fondation hellénique, Cité universitaire internationale de Paris), Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (Παρίσι) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Πολιτισμικής Γεωγραφίας της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.

Σχόλια