Φωτοβολταϊκά: χωρίς νέες άδειες μέχρι το 2014 λόγω ελλείμματος ΛΑΓΗΕ

0
7

fotovoltaika-adeies-2014-97861Δεν θα εκδοθούν νέες άδειες για φωτοβολταϊκά συστήματα τουλάχιστον μέχρι το 2014 σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ που επικαλείται το energypress.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προχωρήσει η εξυγίανση του κλάδου της ενέργειας στην Ελλάδα, η οποία δρομολογείται μέσω του νέου νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ -το οποίο θα προβλέπει αναθεωρημένες προς τα κάτω εγγυημένες τιμές για τα φωτοβολταϊκά- του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτρισμού και των δημοπρασιών.

Το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ αναμένεται να κατατεθεί οσονούπω, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι και οι δημοπρασίες το φθινόπωρο.

Προϋπόθεση για την έκδοση νέων αδειών στα φωτοβολταϊκά είναι να “μαζευτεί” το τεράστιο συσσωρευμένο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο ΛΑΓΗΕ, στο τέλος του έτους 2012, το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ διαμορφώθηκε στα 331,5 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται ότι στο τέλος του 2013 το έλλειμμα θα «ανέβει» στα 473,62 εκατ. ευρώ. Βάσει των προβλέψεων, το αντίστοιχο ποσό για το τέλος του 2014 μπορεί να ξεπεράσει και το 1 δισ. Ευρώ.

econews

Σχόλια