Ανακύκλωση γυαλιού: 200 ειδικούς κάδους τοποθετεί η ΕΕΑΑ

0
772

anakyklosi-gualiou-eeaa-97897Διακόσιους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού προορισμένους για επαγγελματίες της εστίασης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, χώρους δεξιώσεων, εταιρείες εστίασης κ.λπ.) θα τοποθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων πόλεων οι κάδοι για την ανακύκλωση γυαλιού θα τοποθετηθούν σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Χαλκίδα.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι, επονομαζόμενοι και «καμπάνες», θα εξυπηρετήσουν συνολικά 600 επιχειρήσεις. Οι γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται θα οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Η συγκεκριμένη δράση είναι ένα πρόγραμμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών (ξεχωριστά από τους μπλε κάδους), που στοχεύσει στους μεγάλους παραγωγούς των γυάλινων συσκευασιών σε σημεία και περιοχές επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία και απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

Σχόλια