ΔΕΗ: ναυάγιο για τα φωτοβολταϊκά σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη – Δεν εμφανίστηκαν επενδυτές

0
88

navagio-fwtovoltaika-dei-97777Προς ναυάγιο οδεύουν τα φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη καθώς, σύμφωνα με tanea.gr, δεν εμφανίστηκαν επενδυτές στους διαγωνισμούς της επιχείρησης.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη 21 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης, η προσέλευση των επενδυτών ήταν μηδενική.

Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος διαγωνισμός οδηγείται σε ναυάγιο. Η πρώτη φορά ήταν τον Σεπτέμβριο 2012, όταν η ΔΕΗ δεν υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, λόγω αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011 για το έργο μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ.

Το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, θα είναι, όταν κατασκευαστεί, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης, συνολικής ισχύος 50 MW σε έκταση 2.000 στρεμμάτων εντός του λιγνιτωρυχείου της Μεγαλόπολης.

Η ετήσια παραγωγή του έργου υπολογίζεται περίπου σε 70.000.000 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, αρκετή για να καλύψει την ετήσια συνολική κατανάλωση 20% των νοικοκυριών του Νομού Αρκαδίας.

Το δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για δύο φωτοβολταϊκά ισχύος 15 MW έκαστο στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε αυτή την περίπτωση δεν εμφανίστηκαν επενδυτές στον διαγωνισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 39 εκατ. ευρώ.

Σχόλια