Σοκαριστικά video με κακοποίηση σκύλου στο Πολεμικό Ναυτικό – ΕΔΕ διέταξε το ΓΕΝ

0
127

kakopoiisi-skylou-polemiko-nautiko-97787Τρία σοκαριστικά βίντεο που δείχνουν ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού να κακοποιούν βάναυσα ένα δύσμοιρο σκυλί εντόπισε αναγνώστης του adespoto.gr.

Τα video ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ο χρήστης Μ.Ξ. ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το συμβάν.

Τα video έχουν ημερομηνία 6/9/09, 7/9/09 και 8/9/09.

Στο πρώτο κάποιοι πετούν το σκυλί στη θάλασσα από ένα πολεμικό πλοίο, στο δεύτερο γελούν με την “πλάκα” και στο τρίτο το ζώο πετιέται πάλι στο νερό.

Το πλοίο έχει αριθμό Α 425, ενώ για το περιστατικό έχει ειδοποιηθεί η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) απάντησε στο adespoto ότι έχει διαταχθεί άμεση ένορκη διοικητική εξέταση για το συμβάν.

Όπως αναφέρει το μήνυμα του ΓΕΝ προς το adespoto:

»Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας .

Επί του θέματος έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προς πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες .
Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα προστασίας μικρών ζώων, αφού σε πολλές μονάδες τα στελέχη του, περιθάλπουν και σιτίζουν πολλά από αυτά. Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι είναι καλά στην υγεία του και διαβιεί εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.
                                                   Με εκτίμηση
Πλωτάρχης (Ο) Χρήστος Αρφάνης Π.Ν.
Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Ε.Ν.»O σκύλος που ακούει στο όνομα Διομήδης και που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια δίποδων κτηνών είναι καλά και ζει στην Σαλαμίνα.

econews

Σχόλια