Δημόσιο σχολείο με τεράστιο «ηλιακό τοίχο» που παρέχει ενέργεια και σκίαση

0
69

fotovoltaika-dimosio-sxoleio-97843Εξακόσια πενήντα φωτοβολταϊκά πάνελ φέρει στην πρόσοψή του ένα δημόσιο σχολείο του Λος Άντζελες που φιλοξενεί 500 μαθητές.

Πρόκειται για το Green Dot Animo Leadership High School στο Ίνγκλγουντ του Λος Άντζελες το οποίο σχεδίασαν οι Αμερικανοί αρχιτέκτονες Brooks + Scarpa.

Η πρόσοψη με τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα παράσχει σκίαση από τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια και θα καλύψει το 75% των ενεργειακών αναγκών του σχολείου.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, ο αειφορικός σχεδιασμός του σχολείου “θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.360 τόνους, ποσότητα ισοδύναμη με αυτή που εκλύουν 1000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το σχολείο ουσιαστικά χτίστηκε γύρω από ένα κεντρικό προαύλιο χώρο με τρόπο ώστε να αυξάνεται η ποσότητα φυσικού φωτός και καθαρού αέρα που εισέρχεται στα κτήρια, περιορίζοντας τις ανάγκες τεχνητού φωτισμού και κλιματισμού.

Όπου δεν υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ, ειδικές περσίδες επιτρέπουν τον έλεγχο της ποσότητας του ηλιακού φωτός που εισέρχεται στο χώρο.

Το σχολείο Green Dot επιφάνειας 4970 τ.μ κόστισε 17,3 εκατ. δολάρια.

econews

Σχόλια