Φωτογραφικός διαγωνισμός οικολογίας της BMC Ecology – Οι νικητές (photos)

0
5

fotografikos-diagonismos-oikologias-97821Έναν Φωτογραφικό Διαγωνισμό Οικολογίας διοργάνωσε η επιθεώρηση ανοιχτής πρόσβασης BMC Ecology.

Τις εικόνες που ακολουθούν απαθανάτισαν ερευνητές και όχι επαγγελματίες φωτογράφοι και στόχο έχουν να δείξουν την οικολογία εν δράσει και ειδικότερα την αλληλεπίδραση των οργανισμών μεταξύ τους και με το περιβάλλον.

1. Νικητής: Moritz Muschick, Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Η φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο δείχνει ένα έντομο (Timema poppensis), σχεδόν απόλυτα καμουφλαρισμένο σε ένα δέντρο (Sequoia sempervirens). Η ομοιότητα στο χρώμα και το σχήμα δείχνει την συνεξέλιξη των δύο ειδών, αν και το έντομο επωφελείται από την παραλλαγή τρώγοντας τα φύλλα.
2.Benjamin Blonder, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα Το αναπληρωματικό βραβείο πηγαίνει σε αυτή τη φωτογραφία ενός υποαλπινικού λιβαδιού στο Κολοράντο. Όπως γράφουν οι κριτές, «η έμφαση εδώ δεν δίνεται στην επιβίωση, αλλά στην αναπαραγωγή. Το χλωμό αλλά λειτουργικό πράσινο της φωτοσύνθεσης μοιάζει σχεδόν ασύμαντο δίπλα στο λίκνισμα των ζωηρά χρωματισμένων γεννητικών οργάνων των λουλουδιών».

—Επιμέρους θέματα:

3. Συμπεριφορική και φυσιολογική οικολογία/Laëtitia Kernaléguen

Στην κατηγορία της συμπεριφορικής και φυσιολογικής οικολογίας, η εικόνα αυτή δείχνει δύο αιματοβαμμένους θαλάσσιους ελέφαντες (Mirounga leonina) να τσακώνονται για το χαρέμι των θηλυκών.

Laëtitia Kernaléguen/BMC Ecology Image Competition

4. Μακροοικολογία και πληθυσμοί/Michael Siva-Jothy

Στην κατηγορία της μακροοικολογίας και πληθυσμών, μια παρασιτική σφήκα αιφνιδιάζει μια πεταλούδα καθώς επιτίθεται από πίσω.

Michael Siva-Jothy/BMC Ecology Image Competition

5. Οικολογική διατήρηση και βιοποικιλότητα/Hara Woltz

Στην κατηγορία οικολογικής διατήρησης και βιοποικιλότητας, μια γιγάντια χελώνα των νησιών Γκαλάπαγκος (Chelonoidis nigra) χρησιμοποιεί τους δρόμους των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η εικόνα δείχνει την αλληλεπίδραση των ειδών με το τοπίο.

Hara Woltz/BMC Ecology Image Competition

6. Οικολογία τοπίων και οικοσυστήματα/Yulin Jia
Στην κατηγορία της οικολογίας τοπίων και οικοσυστημάτων, ένας ορυζώνας στο Γουανγιάνγκ της Κίνας.

Yulin Jia/BMC Ecology Image Competition

7. Θεωρητικής οικολογία και μοντέλα

Νικητής είναι αυτό το γράφημα της εξελικτικής θεωρίας των παιγνίων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας με πολλαπλούς παίκτες

CS Gokhale and A Traulsen/BMC Ecology Image Competition

8. Η επιλογή των κριτών

Μια φωτογραφία του σημειωματάριου του ερευνητή Raf Aerts, ο οποίος μελετά τις επιπτώσεις της καλλιέργειας καφέ στα πτηνά του νοτιοανατολικού Περού.

Photograph: Raf Aerts/BMC Ecology Image Competition

econews

Σχόλια