Περιπολίες για την κλοπή καλωδίων χαλκού στη Θεσσαλονίκη

0
26

peripolies-kalwdia-xalkou-97740Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), Απόστολος Τζιτζικώστας, για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων φαινομένων κλοπής καλωδίων χαλκού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τρόποι συντονισμού και συνεργασίας ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα κλοπής χαλκού από οργανωμένες συμμορίες κακοποιών, που δημιουργούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα φωτισμού στον Περιφερειακό.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από την Αστυνομία να διαθέσει οχήματα, περιπολικά και συμβατικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις 20:00 έως τις 8:00 π.μ., τα οποία θα ελέγχουν την Περιφερειακή Οδό ώστε να αποτρέπουν τις κλοπές και να επεμβαίνουν όταν διαπράττονται αδικήματα.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΚΜ, οι οποίες επιβλέπουν το έργο αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Περιφερειακής Οδού, να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού εντός του επόμενου δεκαημέρου  και η Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης να καλύπτεται πλήρως από φωτισμό.

Τέλος, ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου DESENET, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι εγκατεστημένο, δεν λειτουργεί από το 2006, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται οι δυνατότητες που παρέχει, όπως η άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση για τα σημεία στα οποία καταγράφονται διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο, το πρωί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αποκαθιστά το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην Περιφερειακή Οδό και το ίδιο βράδυ οργανωμένες συμμορίες να κλέβουν ανενόχλητες τα καλώδια χαλκού και να βυθίζουν τον Περιφερειακό στο σκοτάδι. Η κατάσταση αυτή, έχει προκαλέσει τη συσσώρευση των απόλυτα δικαιολογημένων παραπόνων των πολιτών».

«Συγκάλεσα, σήμερα Κυριακή την έκτακτη σύσκεψη και ζήτησα από την Αστυνομία, που έχει και την ευθύνη, να εντατικοποιήσει τους ελέγχους της κατά μήκος της Περιφερειακής οδού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και οδηγών, και να σταματήσουν να χάνονται άδικα οι πόροι που δαπανούμε για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς οργανωμένων συμμοριών που έχουν προβεί σε κλοπή συνολικά 25.000 μέτρων καλωδίων χαλκού».

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ευθύνη και σεβασμό στους πολίτες, ασκεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της στο ακέραιο. Το ίδιο ζητούμε να πράξουν και όλες οι συναρμόδιες αρχές και φορείς», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σχόλια